Yoga

 

 

Dru Yogastudio Cadzand organiseert iedere maandagavond en dinsdagochtend in Cadzand, iedere woensdagavond in Terneuzen en iedere donderdagochtend in Middelburg een yogales.

Dru Yoga is een snelle, ideale en vriendelijke manier om eenheid te verkrijgen tussen lichaam en geest door specifieke bewegingsreeksen (Energy Bloch Releases), lichaamshoudingen (asanas), vloeiende bewegingen, ademhalingsoefeningen die de stroom van levensenergie beïnvloeden(pranayama), ontspanning en meditatie.

Voor deze lessen is het uitgangspunt deelnemers contact te laten maken met de kalmte en stilte in henzelf of zoals het in Dru Yoga genoemd wordt: het stiltepunt.
Het stiltepunt bevindt zich in de kern van ons wezen, zoals de poolster (Dhruvam) het centrum is van het heelal zoals wij dat vanaf de aarde zien. Alles draait daar omheen. De poolster is een oriëntatiepunt van de reizende mens. Zo is onze kern, ons hart, het oriëntatiepunt van onze levensreis. Dru Yoga stimuleert en versterkt de verbinding met ons hart.


Dru Yoga wordt ook wel de yoga van het hart genoemd en kenmerkt zich onder meer door specifieke, zachte en vloeiende bewegingen zoals de zogenaamde Energy Block Releases, het gebruik van visualisaties en mantra’s en de prominente plaats die ontspanning inneemt.

 

De lessen in Cadzand worden gegeven op maandag van 20.00-21.15 uur en op dinsdag van 9.30-10.45 uur, in het Zwingebouw (Prinsestraat) bij de World Peace Flame (bij de kerk) en in Terneuzen op  woensdag van 19.00-20.15 uur, in wijkcentrum De Triangel (Korte Kerkstraat). Op donderdag in ’t Pand, Centrum voor Filosofie, Yoga en Meditatie, Kerksteeg 5, Middelburg.

Een les kost € 13,00 en bij vooruitbetaling van 10 lessen € 115,00.